Думка: Леклер даремно підставив Феттеля. Він може поплатитися

Думка: Леклер даремно підставив Феттеля. Він може поплатитися

10.09.19 17:47

Ferrari погано обійшлася з чотирикратним чемпіоном світу, не віддавши йому по його заслугах після жертовного вчинку в Спа. Тепер в команді може початися війна.

Для початку важливий тезис: успіх Ferrari в двох вересневих гонках – багато в чому зроблений завдяки Себастьяну Феттелю. В Бельгії німец накочував на Валттері Боттаса в конці гонки та вирогідно б пройшов його в боротьбі за подіум, якби провів другий піт-стоп трохи раніше. Однак, побачивши, що його стратегія в боротьбі за перемогу не спрацювала, Феттель пожертвував собою заради команди. Він п'ять кіл чекав Льюіса Хемілтона, втрачаючи час, а потім скільки міг стримував британця та його напарника.

Граючи на себе, Себ, без сумнівів, відправився б у бокси на десяток кіл раніше та мав би достатній запас часу для боротьби як мінімум за третє місце. Але він забезпечив Шарлю Леклеру ті самі декілька секунд запасу, які спасли монегаска на фініші. Феттель зіграв на команду і отримав вдячність, яку заслужив від Шарля та Маттіа Бінотто. Але безперечно Себ чекав, що віддячать йому не тільки словом.

Шарль Леклер, Луі Камільєрі та команда Ferrari святкує перемогу в Гран Прі Італії

Фото: Simon Galloway / Sutton Images

В Монці пілоти Ferrari домовились розганяти один одного по черзі, при цьому в більш важливій другій спробі бенефіціаром мав бути Себ. Так, Леклер в першій спробі їхав не безпосередньо позаду Феттеля – між ними була ще пара машин. Але все ж таки свою частину угоди німець виконав. Але йому для цього прийшлося їхати по трасі першим, від чого так відбрикувалися інші пілоти у другій спробі.

Шарль же у відповідь «зам'явся» в натовпі, не поспішав обганяти повільні машини і в підсумку, за великим рахунком, не виконав схему, яку вигадала командой. Нагадаємо, що Феттель був в цьому натовпі тих, хто грає в піддавки, найактивнішим і в підсумку достатньо швидко вийшов вперед – так що, саме неросторопність Леклера не дала Феттелю піти на швидке коло. І на решітці німець опинився тілько четвертим.

Що ми бачимо? Феттель допомогає Леклеру перемогти в Спа та взяти поул в Монці, а у відповідь отримує невдячність, яка прикрита словами про непорозуміння та розгубленість. «Ти їдеш першим, Феттель – за тобою», – здається, в такій схемі важко щось не зрозуміти і немає від чого розгубитись. Шарль, одначк, зміг.

Але не варто винити в ситуації одного Леклера. В Ferrari прекрасно розуміли, що всі будуть сидіти в боксах до останніх секунд. І також знали, що наразі черга Леклера розганяти напарника. Це була спроба Себа, та вони без сумніву могли випустити обох пілотів на трассу першими. Так, Шарль при цьому втратив би надію попасти у чийсь сліпстрим, але це і так була не його спроба. А ось Себастьяну цілком би вистачило б допомоги від напарника на чистій трасі.

Команда безперечно підвела Феттеля, і ніякі вечірні обговорення не змінять картину. Себ залишився без подіуму на двох найважливіших для Ferrari этапах та вправі звинуватити в цьому керівництво команди. Його прикра помилка на перших колах в Італії – без сумніву пов'язана саме нервовими подіями, що сталися у суботу. Гіперемоційний німець навряд чи зміг спокійно пережити таку несправедливість. Він рвався вперед, обганяти та помститися, перестарався та допустив помилку. Здається, у виконанні Феттеля ми таке бачили вже не раз.

Розворот Себастьяна Феттеля

Фото: Andy Hone / LAT Images

Чому так вдіяли у Ferrari? Можна, звісно, говорити про те, що команда зливає дороговартісного лідера заради нової надії. Але навряд чи це так. Проблема Скудерії – хаос, який не в змозі підкорити її керівництво. Про безалаберність та неорганізованість у команді не раз казали її в минулому співробітники. Раніше це торкалось в основному технічного штабу, де іноземці та італійі ніяк не могли домовитися в процесі спільної роботы. Але з приходом Бінотто на пост голови команди ми вже не одноразово бачили дивовижне непорозуміння безпосередньо на трасі. Якщо вже команда не здогадалася вчасно випустити Леклера у кваліфікації у Монако, то могла не здогадатися і в Монці.

А ось з Леклером навряд чи все так просто. Здається, Шарль розкривається як класичний babyface killer – вбивця з невинним обличчям. Він як і раніше скромний та шановливий на словах – але, схоже, не у справах. Хто знає, можливо монегаск відчув свій шанс вийти у лідери Ferrari і мимохідь підштовхнув старшого товариша до падіння?

На фоні всіх розмов про те, що Феттель вже не торт і навіть не тістечко, на фоні чуток про відхід Себа в Red Bull, на фоні міркувань про те, що саме Шарль тепер надія Скудерії, 21-річний хлопець цілком міг сам у все це повірити. А якщо ні, йому могли підказати. Наприклад, менеджер Ніколя Тодт, якому батько безперечно вже прочитав курс лекцій про інтриги в Ferrari.

Гонщик Ferrari Шарль Леклер та його менеджер Ніколя Тодт святкують перемогу в Гран Прі Бельгії

Фото: Joe Portlock / LAT Images

Кращого моменту, аби злити Себастьяна, дійсно не вигадаєш. Він не виграє вже рік, а його помилки обговорюють частіше, ніж нові наряди Хемілтона, в нього поступово підходить до кінця контракт. І тут на заміну старіючому чемпіону приходить талановитий юнак, блискавкою увірвавшийся в Формулу 1. Та ще й майже італієць! Про що ще мріяти в Маранелло?

Питання в тому, як події вікенду вплинуть на самого Шарля. Так, він виграв дві гонки, але виграв їх за допомоги Феттеля. Чи зможе він залишитися на коні без цієї допомоги? Є ризик, що тепер в команді розгорнеться повноцінна боротьба двох пілотов. Хоча б закулісна. Чи вистачить у Леклера ваги, щоб перетягнути на свій бік співробітників і, головне, Бінотто? Чи тепер Шарля повернуть на місце другого номера, щоб задобрити Феттеля?

Себастьян Феттель, Ferrari

Фото: Jerry Andre / Sutton Images

І ще одне питання: як тепер Ferrari не зіпсувати відносини з Себастьяном? Скоріше за все Бінотто схоче повернути німцю все сторицею. От тільки коли та де? До кінця року Ferrari вже не приїде на траси, де команду можна було б вважати фаворитом. При гарних розкладах виграти декілька гонок, звісно, можливо (якщо не повторювати власних помилок). Але ми ж розуміємо, що виграти в Монці та виграти в Мехіко – різні речі.

Наразі Феттель вправі вимагати, щоб Леклер грав другого номера, поки не віддасть борг до кінця. А враховуючи, що віддати його буде вкрай важко, це може надовго позбавити самого Шарля шансів на успіх. Або остаточно зіпсувати відносини між двома пілотами. І що в тоді робити Бінотто?

Звісно, частина шанувальників Скудерії вже готові возвести Леклера на п'єдестал, а в напарники до нього вимагати того ж Райкконена. Але повертати фінна через рік після проводов – сумнівна ідея для репутації стайні. До того ж, не факт, що це потрібно самому Кімі. Не факт, що в Ferrari він буде достатньо швидкий. Не факт, що погодиться поступатися Леклеру також легко, як погоджувався допомагати Феттелю. А інших варіантів просто не видно. Леклер поки не наробив навіть на Валттері Боттаса у ролі другого номера. Що вже казати про умовного Чеко Переса, який точно не дасть молодому напарнику легкого життя.

Утворюється патова ситуація: погано обійшовшись з Феттелем, Леклер нашкодив самому собі. Він може виграти, якщо його революція вдасться та він стане першим номером у команді. Але якщо ні, громадянська війна навряд чи піде на користь молодому пілоту.

Останній юнець, який так нахабно обходився з чемпіоном світу, наразі вальяжно їде до шостого титулу. Ось тілько Алонсо в 2007 році був новачком в McLaren, а Льюіс до того часу був пов'язаний з командою вже майже десять років і в Формулі 1 з першого ж сезону боровся за титул. До того ж випадок це окремий. Все ж таки, якщо у Леклера немає впевненості в тому, що Ferrari готова позбавитися від Феттеля, йому краще помиритися з Себастьяном. Насправді німець – точно не той пілот, котрого ти бажаєш бачити розлюченим у своїх боксах.


джерело
noteyu

Блоги F1-UA формули 1
Тільки зареєстровані користувачі можуть додавати коментарі.
Дима Дима11.09.2019 07:47

Порівнювати Леклера з Хемілтоном некорректно, той був нахабний та не зважав на авторитети. Шарль взагалі незрозумілий та й вина неочевидна, в нього були й кращі нагоди нпідставити, так щоб не помітно було.


noteyu noteyu12.09.2019 19:09

Некоректно, згоден. hi

Але хитрун Леклер ще той yes. Феттель у порівнянні з ним просто сама прямота та щирість.


Дима Дима13.09.2019 21:34

Феттель останні сезони взагалі лох забитий.


Японія 05.04.24 07 02 16
Найближчі перегони
практика 1
05 квітня 05:30 - 07:00
практика 2
05 квітня 09:00 - 10:30
практика 3
06 квітня 05:30 - 06:30
кваліфікація
06 квітня 09:00
ПЕРЕГОНИ
07 квітня 08:00
найближчі гран-прі
05 - 07 квітня 2024
Гран-Прі Японії Місцезнаходження: Судзука, довжина траси 5807 м, дистанція Гран-Прі 307.471 км

19 - 21 квітня 2024
Гран-Прі Китаю Місцезнаходження: Шанхай, довжина траси 5451 м, дистанція Гран-Прі 305.066 км

03 - 05 травня 2024
Гран-Прі США Місцезнаходження: Майамі, довжина траси 5412 м, дистанція Гран-Прі 308.326 км

Календар 2024
Останні новини

Позиції Горнера в Ред Булл після скандалу лише зміцнилися, що не сподобалося Ферстаппену Обстановка в австрійській команді далеко не сімейна.

Ред Булл не виключає можливості повернення Сайнса Іспанець розглядатиметься як кандидат на місце за кермом боліда австрійської команди у 2025 році.

У Феррарі розповіли, що треба робити для перемоги над Ред Буллом Але визнають, що постійно вигравати не зможуть

Сайнс: Люди, які розуміються на Формулі-1, високо мене оцінюють Пілот Ferrari Карлос Сайнс пояснив свою позицію.

Джерело: Ферстаппен планує перейти в Mercedes Пілот Red Bull Макс Ферстаппен не бачить негативних моментів у цьому.

Глас народу
ЗМІ: Ріккардо може вилетіти з Ф-1 всього за два етапи
Не здивувався б, знаючи ред бул

27.03.2024 20:14helmut

Драма в Австралії. Сайнс виграв гонку, дубль Феррарі, проблеми Ферстаппена
Сподіваюся не остання перемога не Ред Буллів

24.03.2024 22:57helmut

ВВС: Porsche відмовився від Red Bull через Горнера
Врешті, хто від кого відмовився не зрозумілоcool

18.03.2024 11:46noteyu

Ферстаппен: У Формулі-1 не має бути політики
Макс мені тепер ще більше не подобається, бо він "малєнбкая люда".

17.03.2024 15:03Дима

Екс-пілот Феррарі подав до суду на Ф-1 через гонку 2008 року. Хоче грошей
Ось під таким кутом справа цілком має перспективу. Відсиплять Феліпе трохи на безбідне існування.

12.03.2024 11:53noteyu

Новачок Феррарі: «Гамілтон діставав мене з боліда після гонки»
Діставав, щоб довго не засиджувався на його майбутньому місці rofl

10.03.2024 23:06helmut

Ріккардо: Ми серйозно поговорили з Цунодою після Бахрейну
Та, все ж таки, було б більш чесно повернути позицію. Навіть, якщо з піт-вола такої пропозиції не прозвучало. Це б додало довіри, імхо.

08.03.2024 11:45noteyu

ФІА обговорює з Ердоганом повернення Гран-прі Туреччини до календаря Формули 1
ГП Турції звісно класне, але це явно не те, на що їм варто витрачати кошти.

05.03.2024 19:06Дима

Горнер звинувачує батька Ферстаппена в недавньому скандалі в Ред Булл
Йос завжди відрізнявся дурістю, тому може бути по-різному.

04.03.2024 22:58noteyu

Ферстаппен може покинути Ред Булл
Це мабуть шантаж, не прибирете Хорнера, на комбезі Макса буде трьопроменева зірка. 

04.03.2024 14:26YPV

Як справи?
  • Дима:   З приходом Макса в РБ Ф1 стала набагато безпечніше: за кожний рух доповідають і кажуть, що небезпечна їзда. А я згадую як той же Гамільтон або вибивав, або видавлював суперників. Бувало, що не вдавалось і сам вилітав, лише в Мерсах відточив це вміння і без шкоди для себе зазвичай виходить.
    09.03.24 19:58
  • noteyu:   Хто справді налажав, так це Ніко (Галк)!
    02.03.24 19:41
  • Дима:   Сер провалив квалу, а Шарль чудить і лажає в гонці.
    02.03.24 17:26
  • noteyu:   Приєднуюсь до привітань!
    01.03.24 19:59
  • Дима:   Вітаю. Всіх з початком сезону.
    01.03.24 17:57
  • noteyu:   Бабло перемогло Andretti
    01.02.24 11:47
  • noteyu:   Сьогодні чорна річниця для шанувальників Формули 1 — десять років з трагічного відпочинку Міхаеля.
    29.12.23 12:16
  • noteyu:   Затишного Різдва та Нового року!
    24.12.23 13:48
  • noteyu:   Стартегія Феррарі стосовно Сайнса — це був повний фатал. Тупо пасивно чекали СК, а могли взути софт кіл за 7-10 і спробувати в'їхати у топ-10.
    26.11.23 20:37
  • noteyu:   Вегас рулить!
    19.11.23 10:03
  • Дима:   Макс, коли треба Пересу допомогти: НІІІІІІІІІІІІІІ!
    Макс, коли треба від штрафу врятуватись: будемо працювати разом, можемо справитись з цим.
    РБ через секунду Пересу: залишайся з ним, працюйте разом.
    Яке воно нице.
    19.11.23 09:15
  • Дима:   Леклерк.
    19.11.23 08:50
  • Дима:   Ред Буль, Троль.
    19.11.23 08:48
  • Дима:   Як цікаво іспанці вимовляють: Джо Ґанджу, Ґахлі, П'ястрі, Хуйкенберґ, Фертапен.
    Щось у мене Ф1ТВ лагає страшно, довелось іспанців дивитись.
    Гамільтон зібрав всі проблеми: Сайнс підбив, Ал завадив, Піастрі підбив.
    19.11.23 08:40
  • noteyu:   Ал показав клас! Шикарна боротьба з Пересом!
    05.11.23 21:29
  • noteyu:   Деякі пілоти в Остіні мали дивну стратегію, але всіх перевершив Ріккардо ))
    22.10.23 23:54
  • Дима:   Мерси виявились настільки швидкими, що не помістились на трасі і трохи самовипилялись.
    08.10.23 20:16
  • Дима:   Макс може не їхати на наступні ГП, щоб зекономити для рб кошти. )))
    07.10.23 21:11
  • noteyu:   Він сказав під час флеш-інтерв'ю, що йому потрібно 5 хв. аби усвідомити.
    І він виглядає поки що дійсно трішки невпевнено на публіці.
    07.10.23 17:32
  • Дима:   Піастрі настільки не очікував на поул, що навіть не зрадів.)))
    07.10.23 17:11
  • noteyu:   Шарль дуже хотів на подіум перед тіффозі ))
    03.09.23 18:02
  • Дима:   Сайнс все рівно має повільніший болід. Албон — гарно відбився, а Мерси цього сезону явно беруть приклад з червоних — знову лажають зі стратегією, хоча й квала у Гема невдала була. Леклер трохи — ледь дві фури не виніс.
    03.09.23 17:48
  • noteyu:   Одна помилка Сайнса і Ферстаппен не пробачив
    03.09.23 16:54
  • Дима:   Несподівано.
    02.09.23 18:21
  • noteyu:   Фури на куражі. Карлос видав фантастичне коло!
    02.09.23 18:07
  • noteyu:   Позаду Ферстаппена на ГП Нідерландів відбувалось багато цікавих подій та боротьби.
    27.08.23 23:47
  • noteyu:   Перес мабуть змирився з думкою, що йому на тлі Макса немає чого ловити.
    30.07.23 18:05
  • Дима:   Перес виглядав не погано на фоні вбитого Максом у трафіку софту, перехід на однакові по свіжості комплекти і Перес нічого не можу.
    30.07.23 16:38
  • Дима:   Вітаю зі святом Фернандо.
    Якби не Макс, то отримали б дуже рівну кваліфікацію.
    29.07.23 08:24
  • Дима:   З трансляції здалося інше.
    23.07.23 22:30
  • noteyu:   Гуанью таки покарали, але сміхотворно, як на мене — +5сек.
    Діма, гоночним там і не пахло, він влупив Ріккардо в зад на гальмуванні. А вже далі пішли ланцюжком страйки Альфа-Таурі та Альпін.
    23.07.23 20:39
  • Дима:   Маки, схоже яку вже гонку, не вміють у мало палива. А Мерси не прокинулись, це їх звичайні проблеми з прогрівом шин, зокрема харду, так як вчора у квалі ледь пройшли. Ще й на старті гонки стандартні їх проблеми з вузькими понтонами і перегрівом двигуна внаслідок цього.
    З Гуанью більше схоже на гоночний інцидент, там місця не особливо було.
    23.07.23 18:47
  • noteyu:   Я от тільки не розумію, чому Гуанью не покарали за зіткнення на старті.
    23.07.23 17:59
  • noteyu:   Маки та Фури під кінець просіли, а Мерси прокинулись занадто пізно, кіл за 10 до фінішу.
    23.07.23 17:57
  • Дима:   В еру Мерсів половину сезонів хоча б була боротьба між напарниками та й інші команди періодично втручались, а половину сезонів з фурами і навіть з РБ сезон. В ери РБ фактично був лише Себ, а тепер лише Макс.
    23.07.23 16:46
  • Дима:   А диво лише у кваліфікації було. РБ і Маки нереально швидкі.
    23.07.23 16:15
  • Дима:   Цікаво. Угорщина досі один з кращих треків для Гамільтона. Маки і Альфа Ромео дивують в гарну сторону, а Перес в погану.
    22.07.23 18:05
  • Дима:   Нові правила кваліфікації цікаво виглядають поки.
    22.07.23 17:35
  • noteyu:   Red Bull перемелює людей, як цеглин. Не пощастило Де Врісу.
    12.07.23 10:41
  • noteyu:   Крутий, динамічний ГП Великої Британії!
    09.07.23 18:49

КОМАНДНИЙ ЗАЛІК

Red Bull
Red Bull
(97.0)
 2 1
Ferrari
Ferrari
(93.0)
 1 2
McLaren
McLaren
(55.0)
Mercedes
Mercedes
(26.0)
Aston Martin
RB
RB
(6.0)
Haas
Haas
(4.0)
Williams
Williams
(0.0)
Alpine
Alpine
(0.0)
Всі команди

Вартові сайту

noteyu
noteyu Чемпион
lexbog
lexbog Новичок

Активні користувачі

Дима
Дима Чемпион
noteyu
noteyu Чемпион
Aliaze
Aliaze Тестер симулятора
Kotygoroshko
Kotygoroshko Новичок
Anneta
Anneta Тест пилот
Andrey
Andrey Чемпион
Dmytro_UKR
Dmytro_UKR Новичок
Всі користувачі